Geld lenen in België, waarom?

Als Nederlander is het mogelijk om geld te lenen in België. Je kunt eenvoudig en snel online een lening afsluiten als Nederlander bij een Belgische kredietverstrekker. Maar waarom zou je geld lenen in België? Met name dat er geen BKR toetsing plaatsvindt bij het afsluiten van een lening, is voor veel mensen een goede reden. Maar hoe verstandig is het om in België geld te lenen?

Geen BKR toetsing bij geld lenen in België

Het is mogelijk om als Nederlander met een negatieve BKR notering geld te lenen. In België zijn er minder strenge eisen, waardoor je eenvoudig een lening online kunt afsluiten. Dat klinkt natuurlijk erg aantrekkelijk, maar het is maar de vraag of het daadwerkelijk ook verstandig is. In hoeverre moet je geld lenen in België willen?

In Nederland is het vrijwel onmogelijk om met een negatieve BKR notering geld te lenen bij een kredietverstrekker. Die BKR registratie is er niet voor niets. Het BKR wil namelijk niet alleen de kredietverstrekker beschermen, maar is er ook om jouw te beschermen. Het BKR probeert het risico voor de kredietverstrekker te verkleinen en in kaart te brengen. Dit doet het BKR middels een toetsing. Het BKR beschermt jou als consument ook, zodat je niet te veel hooi op je vork neemt.

Het kan ook voorkomen dat je een BKR notering hebt gekregen door een fout in het verleden of een financiële malaise enkele jaren geleden. Ondanks dat het enkele jaren geleden is blijft de notering staan. Het is dus niet verkeerd om geld te lenen over de grens, omdat je in Nederland een negatieve BKR notering hebt. Ondanks dat blijft het afsluiten van een lening over de grens een risicovolle oplossing.

Omdat de regels minder streng zijn in België kun je geld lenen met een negatieve BKR notering. Toch geld net als bij iedere lening, dat geld lenen geld kost. Ofwel, een lening is nooit een gift of financieel geschenk. De kredietverstrekker verdient altijd aan een lening en de lening kost uiteindelijk meer dan je er voor terug krijgt. Dat is belangrijk om in het achterhoofd te houden.

Interessante voorwaarden bij Belgische kredietverstrekkers

Naast het feit dat je in België zonder BKR toetsing geld kunt lenen, kunnen ook de voorwaarden bij Belgische kredietverstrekkers de doorslag geven. Het kan zijn dat het rentepercentage lager ligt bij een Belgische kredietverstrekker dan bij een Nederlandse kredietverstrekker. Met name bij het vergelijken van offertes en vragen van offertes kan dit inzichtelijk worden. Uiteraard kan dit gegeven veranderen van een voordeel tot een nadeel. Het kan namelijk ook dat de rentevoet in België juist hoger ligt dan die van Nederland. Ondanks dat blijft het raadzaam meerdere offertes aan te vragen en de voorwaarden, rechten en plichten met elkaar te vergelijken.

Flexibelere terugbetalingsregeling

Ook is een veelgehoorde reden om in België geld te lenen de flexibelere terugbetalingsregeling. Volgens diverse bronnen zijn de terugbetalingsregelingen flexibeler en kunnen de betalingen over langere periode worden verspreid. Dit heeft zowel voor- als nadelen. Je betaald uiteindelijk meer rente, omdat je langer over het aflossen van de lening doet. Dit is een belangrijk nadeel. Maar maandelijks betaal je tegelijkertijd minder aan aflossing en rente. Het maandtermijn is dus lager. Uiteraard is dit afhankelijk van het soort lening en de hoogte van de lening. Overigens is dit een voordeel dat in diverse fora naar voor komt, maar kunnen wij dit niet bevestigen.

Voorwaarden die worden gesteld in België

Net als in Nederland kun je ook in België niet eindeloos en zonder informatie geld lenen. Door Belgische kredietverstrekkers worden dus ook enkele eisen gesteld, waar je aan moet voldoen. De voorwaarden zijn:

  • Je moet een maandelijks inkomen hebben
  • Er worden vragen gesteld omtrent je financiële situatie en thuissituatie

Ook stellen de kredietverstrekkers in België de vraag: Waarom wil je geld lenen in België? Uiteraard komt het veelvuldig voor, maar is het toch een vraagteken voor de kredietverstrekker. Er zijn namelijk tal van mogelijkheden voor een Nederlander om in Nederland geld te lenen. Als antwoord op de vraag kun je zeggen dat je de voorwaarden in België aantrekkelijker vindt.

Aanvullende informatie bij geld lenen in België

Uiteraard is het niet altijd verstandig, geld lenen in België, wanneer je een negatieve BKR registratie hebt. In veel gevallen is het zelfs af te raden. Het rentepercentage mag dan wel aantrekkelijk zijn of de voorwaarden gunstiger, de mogelijkheid kan je ook verder in de problemen helpen.

Bedenk goed dat geld lenen geld kost en vraag altijd meerdere offertes aan en vergelijk deze met elkaar. Ook in België kunnen de voorwaarden, rente, rechten en plichten fors verschillen tussen de verschillende kredietverstrekkers. Bekijk de verschillende leningen en vergelijk de verschillende aanbieders

[warning]Geld lenen, kost geld. Ook geld lenen in België.[/warning]

Leave a Comment