Hoe kan ik goedkoper lenen?

Volgens het CBS kiezen veel consumenten voor de verkeerde leenvorm, waardoor zij jaarlijks onnodig veel geld kwijt zijn aan rente. Uit onderzoek van het CBS, Centraal Bureau voor de Statistiek, blijkt dat veel mensen een lening afsluiten in de vorm van roodstand op de betaalrekening. Deze vorm van lenen kost de consument jaarlijks enorm veel geld, want de rentes zijn niet mis. Wat zijn de oplossingen voor goedkoper lenen?

Regulier doorlopend krediet

In veel gevallen is een doorlopend krediet vele malen goedkoper dan roodstand op de betaalrekening. Bij roodstand op de betaalrekening hanteren de meeste banken een rentetarief dat veelal varieert tussen de 10% en 15%. De rente bij een doorlopend krediet ligt daarentegen meestal rond de 5%. Duidelijk is dat dit verschil op jaarbasis bij een roodstand van gemiddeld enkele duizenden euro als snel honderden euro’s kan schelen.

Ook kan het raadzaam zijn om diverse leningen over te sluiten tot één lening. Meer over het oversluiten van een lening vindt je hier.

Goedkoper lenen? Vergelijken!

Lenen kan dus in veel gevallen goedkoper, maar welke stappen kun je nu het beste nemen om een zo goedkoop mogelijke lening af te sluiten bij een kredietmaatschappij. Allereerst is het belangrijk je financiële situatie in kaart te brengen. Leg de overzichten van alle lopende rekeningen naast elkaar en vergeet roodstanden op de betaalrekening en/of creditcard niet. Vraag op basis van deze gegevens een offerte aan bij meerdere aanbieders. Houdt de boot voorlopig af, ook als ze je bestoken met mails en telefoontjes. Vergelijk eerst de verschillende offertes met elkaar en kijk welke kredietverstrekker aan je wensen en behoefte voldoet en of de rechten en plichten bevallen. Goedkoper lenen is dan ook echt een kwestie van leningen met elkaar vergelijken. Goedkoper lenen heb je dan ook vaak zelf in de hand.

De beste lening afsluiten

De beste lening of kredietverstrekking hangt af per situatie. Het is daarom raadzaam goed de offertes te vergelijken en desnoods informatie in te winnen bij familie en vrienden. Een offerte aanvragen verplicht je tot niets, ofwel je kunt altijd vrijblijvend een offerte aanvragen. Om die reden is het belangrijk eerst rustig de verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken. Een instelling als kredietspotter of Lenen met Advies kan helpen bij het zoeken van de juiste lening, maar vraag het liefst een offerte aan bij beide. Dit zorgt er namelijk voor dat je zeker weet dat alle kredietverstrekkers met elkaar worden vergeleken en dus een zo goedkoop mogelijke lening weet af te sluiten. Goedkoper lenen is een kwestie van vergelijken en informatie opvragen.

Leave a Comment