Hoe kun je goedkoop geld lenen?

Allereerst willen we nog maar eens benadrukken dat geld lenen altijd geld kost. Goedkoop geld lenen, kan om die reden beter geformuleerd worden als hoe kan ik zo goedkoop mogelijk geld lenen. Zo goedkoop mogelijk geld lenen is een kwestie van vergelijken en offertes aanvragen.

Verschillende aanbieders

Op de financiële markt zijn diverse aanbieders te vinden, met allemaal andere eisen en voorwaarden. Zo kan het voorkomen dat je bij de één geen krediet ontvangt van de bank en bij de andere bank wel in aanmerking komt voor een kredietverstrekking. Er zijn banken die geen geld verstrekken aan consumenten met een BKR codering H, terwijl andere banken dit juist weer geen probleem vinden. Daarnaast kunnen de eisen en voorwaarden, zoals aflossingstermijn en rente, flink per kredietverstrekker verschillen. De beste manier om de verschillende kredietverstrekkers met elkaar te vergelijken is om meerdere offertes aan te vragen bij meerdere kredietverstrekkers en deze met elkaar te vergelijken. Wanneer je een BKR A notering hebt is het krijgen van een krediet bij voorbaat in veel gevallen al kansloos. Uiteraard kun je altijd een poging wagen.

Geld lenen vergelijken

Je kunt kredietverstrekkers tegenwoordig eenvoudig met elkaar vergelijken. Zo ook hier. Door het gewenste krediet in te vullen met een daarbij behorende looptijd wordt de hoogte van de rente bepaald. Erg handig en bovenal financieel aantrekkelijk, op die manier kun je dus de goedkoop mogelijke kredietverstrekker benaderen. Aangeraden wordt om meerdere kredietmaatschappijen aan te schrijven en een offerte te laten maken. Hierdoor kun je de offertes goed met elkaar vergelijken en kun je ook andere bepalingen in het contract met elkaar vergelijken. Voorbeelden zijn aflossingstermijnen, mogelijke sancties bij het niet betalen en de looptijd.

Je kunt er ook voor kiezen om vergelijkingssites te benaderen, zoals Independer, Lenen met Advies en Kredietspotter. Let er wel op dat deze bedrijven een samenwerking hebben met banken en financiële instellingen waarvoor zij een vergoeding krijgen. Logischerwijs proberen de instellingen de bank of financiële instelling aan te prijzen die de hoogste vergoeding biedt. Vraag daarom bij zoveel mogelijk kredietvergelijkers een offerte aan, waarna je ook deze met elkaar kunt vergelijken.

Goedkoop geld lenen is mogelijk

Goedkoop geld lenen wil niet altijd zeggen dat het ook de beste optie is. Het is daarom raadzaam verder te kijken dan alleen het rentetarief. Hoe je goedkoop geld kunt lenen? Vergelijken! Vraag meerdere offertes aan en lees goed de kleine lettertjes in de offertes. Een torenhoge boete bij het niet nakomen van de verplichtingen is een voorbeeld van een addertje. Wanneer je twijfelt over een krediet zoals een hypothecaire lening kun je soms beter met meerdere partijen om de tafel zitten en andere familieleden of instellingen vragen om advies.

Leave a Comment