Wat is een kredietverstrekker?

Het wordt ontzettend vaak gebruikt, waar wat is een kredietverstrekker en wie is dat? Een kredietverstrekker is hetzelfde als een geldgever of geldverstrekker. Dit kan een bank of andere financiƫle instelling zijn. Ook een vriend of particuliere geldschieter is een kredietverstrekker. De verstrekker leent een bepaald bedrag aan de geldnemer. De geldnemer is dus diegene die het geld ontvangt en de verstrekker diegene die het geld uitleent.

Consumptief krediet

Een geldverstrekker kan dus een bank, instelling of particulier zijn. Toch is ook een familielid die geld uitleent een verstrekker van krediet. Uiteraard alleen indien het geld dient te worden terugbetaald. Ook kan het gaan om consumptief krediet en hypothecair krediet. Echter wordt een geldverstrekker vrijwel altijd alleen gebruikt voor consumptief krediet.

Kredietverstrekkers vergelijken

Geldverstrekkers hanteren allemaal diverse eisen en voorwaarden aan een krediet. Dat wil zeggen dat het rentepercentage, looptijd, maandtermijn en overige regelingen kunnen schelen. Dit zorgt ervoor dat lenen bij X goedkoper kan zijn dan lenen bij A. Het is daarom belangrijk de kredietverstrekkers met elkaar te vergelijken.

Rentepercentage

In veel gevallen wordt de nadruk gelegd op het rentepercentage. Toch is ook de mogelijkheid tot boetevrij aflossen, de looptijd, mogelijke boete bij niet betalen en mogelijke administratiekosten raadzaam om te bekijken. Ook deze kosten en regelingen kunnen namelijk fors verschillen. Door de kredietverstrekkers goed met elkaar te vergelijken en meerdere offertes aan te vragen, krijg je een beter overzicht van de geldverstrekkers.

Tegenwoordig kan dit eenvoudig en snel met enkele handige online vergelijkingstools. Vergelijk de verstrekkers op meerdere websites en bij diverse aanbieders. Op die manier betaal je niet te veel voor een lening. Het verschil kan maandelijks al snel oplopen van enkele tientallen tot wel honderden euro’s per maand. Indien je kiest voor een lening bij een bekende, stel dan altijd een contract op. Dit voorkomt mogelijke problemen, zoals bij het niet terugbetalen van het krediet.

Leave a Comment