BKR registratie opvragen

Een BKR registratie opvragen is makkelijk en snel te doen bij het BKR. Een BKR registratie opvragen kan zowel bij de bank als online gebeuren. Bij een aanvraag tot overzicht van de registratie bij de bank, betaal je een bedrag aan de bank. Doe je dit online, dan betaal je direct een bedrag aan het Bureau Krediet Registratie.

BKR registratie opvragen via de bank

Bij iedere bank ligt een folder met een aanvraag formulier om je BKR registratie op te vragen. Hiermee kun je een BKR registratie opvragen. Ook wanneer je geen klant bent bij de desbetreffende bank kun je hier naar binnenlopen om een aanvraagformulier te pakken. In de BKR registratie staan zowel kredietgegevens als persoonsgegevens vermeld.

Met behulp van het BKR registratie opvragen formulier duurt het ongeveer vijf werkdagen alvorens je het overzicht krijgt toegezonden. Hier staan niet alleen de krediet- en persoonsgegevens van jou in, maar ook de naam van de instelling die jou bij het BKR heeft aangemeld. De toegezonden gegevens kun je op die manier eenvoudig vergelijken met je eigen gegevens. Deze methode kost €4,95 exclusief verzendkosten. Let op dat je bij aanvraag en ophalen van de registratie een geldig identiteitsbewijs meebrengt.

BKR check online

Je kunt een BKR registratie ook online opvragen via de website van het BKR. Hierbij heb je keuze uit drie mogelijkheden. Je kunt kiezen voor een BKR basis, Mijn BKR Premium en Mijn BKR Standaard. Hieronder de verschillen in BKR check online:

BKR Basis

Deze opvraging kost €4,95 exclusief verzendkosten en uit dit overzicht zijn alleen de persoons- en kredietgegevens eenmalig op papier te lezen. In dit overzicht staan dus alleen persoonsgegevens, wie jou hebt aangemeld bij het BKR en een eventuele codering.

Mijn BKR Standaard

Bij een aanvraag van een Mijn BKR Standaard ontvang je niet eenmalig persoons- en kredietgegevens, maar heb je een jaar lang onbeperkt toegang tot het overzicht. Deze opvraging kost €7,50 exclusief verzendkosten. Bij dit pakket kun je tegen een meerprijs van €6,00 ook een officiële BKR Verklaring aanvragen en kun je tegen een meerprijs van €3,00 een samenvatting van de registratie delen met andere personen of instellingen. Deze papieren worden soms door een kredietverstrekker geëist alvorens een verstrekking wordt doorgevoerd.

Mijn BKR Premium

De Mijn BKR Premium opvraging bevat alle informatie die mogelijk is en kost dan ook het meest, namelijk €12,50 exclusief verzendkosten. Niet alleen krijg je persoons- en kredietgegevens in een overzicht, maar kun je ook inzien wie jouw BKR registratie de laatste 12 maanden heeft opgevraagd. Dit wordt ook wel een protocolinzage genoemd. Opvragen van de gegevens kan met dit pakket onbeperkt één jaar lang en krijg je daarnaast een melding in je mailbox indien er een wijziging heeft plaatsgevonden in de registratie.

Een BKR registratie opvragen kan dus zowel via de bank als via het internet. De aanvraag is afhankelijk van de reden dat je een overzicht wilt ontvangen. Betaling kan eenvoudig via iDeal of bij de bank zelf. Bij de bank kan overigens geen Mijn BKR Standaard of Mijn BKR Premium worden aangevraagd. Dit kan alleen via de website van het BKR. Ook is het meebrengen van geldige identificatie bij het ophalen van het overzicht bij de bank verplicht.